Yerli ve Yabancı Traktör Markaları – En İyi Türk Traktör Markaları

En iyi traktör markaları önemli. Çünkü; İyi bir tarım yapabilmek için traktör markaları büyük öneme sahiptir. Farklı özellikleri ile birlikte her türlü tarımsal faaliyetinin yapılmasını olanaklı hale getiren traktörler kendi içlerinde ayrılan özellikleri ile birlikte kullanım alanlarına göre farklılık taşıyorlar.

Traktörler icat edildikleri tarihten itibaren tarımsal faaliyetlerin kolay bir şekilde yapılması için büyük katkı sunmaktadırlar. Traktörler sayesinde tarım yapmak daha kolay ve pratik hale gelmiş, aynı zamanda tarım yapılan alanların da genişlemesi mümkün olmaktadır. Özellikle çoğu durumda insanların yapamayacakları büyüklükte ağır iş yüklerinin giderilmesi için traktörler büyük bir katkı sunarlar. Traktörlerin bu katkıları ile birlikte tarım yapanlar için en iyi traktör markaları da büyük önem taşımaktadır. Traktör seçiminde en iyi markaları göz önünde tutmak işlerinizi en iyi şekilde karşılayacak traktörü seçmek için yararlı olacaktır.

Başak Traktör     traktör markaları

Yerli traktör markaları arasında öne çıkan Başak Traktör ürettiği modeller ile birlikte uzun bir süredir özellikle iç pazardaki ihtiyacı karşılamaktadır. Başak Traktör tarihsel olarak 1914 yılında kurulan tahta araba fabrikasına dayandırılmaktadır. O tarihten itibaren özellikle 1950’li yıllarda traktör üretimi yapmaya başlamış ve uzun yıllar boyunca traktör ve tarım aletleri alanında faaliyet göstermektedir. Yılda on bin civarında traktör üreten marka, aynı zamanda yüzde yüz yerli traktör üretimi yapmaktadır. Bu kapsamda traktör motoru, şanzıman, hidrolik gibi ana parçaları da kendi bünyesinde üretmektedir. Farklı motor ve güçlere sahip 2 x 4, 4 x 4 çekişli 42 adet modeli bulunmaktadır. Aynı zamanda farklı ülkelere ihracat da yaparak alanında önemli bir marka haline gelebilmiştir. Türkiye’de pazar payı açısından da önemli bir yere sahip olan marka kurmuş olduğu ortaklıklarla da birlikte önemli bir yere sahiptir.

Hattat Traktör

en iyi traktör markaları

Türk traktör markaları arasında Hattat Traktör de önemli bir yere sahiptir. Marka 1998 yılında kurulmuştur. Gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında 2002 yılında üretime başlamış ve Tekirdağ’daki fabrikasından toplamda farklı beygir güçlerine sahip 209 model üretimi yapmaktadır. Firma bünyesinde bahçe traktörleri, kompakt traktörler, tarla traktörleri üretilmektedir. Özellikle yurtdışına yapmış olduğu ihraçlar ile birlikte uygun fiyatları ile yurtdışında da önemli bir yere sahip bulunan marka yerli pazarda da önemli bir yere sahip olmaktadır.

Türk Traktör

yerli traktör markaları

Türk malı traktör markaları arasında pazar payını en yüksek oranda elinde tutan Türk Traktör öne çıkmaktadır. Koç Holding’e bağlı bulunan Türk Traktör 1953 yılında kurulmuştur. İlk kuruluşunda yabancı ortaklığı ile kurulmuş olan marka, 1979 yılında ilk ihracatını yapmış ve 1998 yılında da ünlü traktör üreticisi New Holland ile ortaklık kurmuştur. Türk Traktör bünyesinde çok fazla traktör modeli bulunmaktadır. Ankara’daki fabrika ve tesislerinde hem iç pazar hem de dış pazarı karşılayacak olan modeller üretimi yapılmaktadır. Yüksek ürün kalitesi ve gelişmiş teknolojisi ile birlikte modelleri tercih edilmektedir. Aynı zamanda gelişmiş bakım ağı sayesinde de çiftçiler tarafından tercih edilen bir marka olmayı başarmıştır. Uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanılacak traktörler arasında kendi modelleri ile özel bir yer bulmuştur.

Deutz Fahr

traktör

Alman traktör markaları arasında ilk akla gelen olan Deutz Fahr yaklaşık 100 yıldır zirai aletler alanında faaliyet göstermektedir. Üstün kalitede traktör modelleri ile birlikte sadece Almanya çapında değil tüm dünya genelinde haklı bir üne sahip olan marka, gelişmiş teknolojiyi traktörler ile buluşturarak ortaya kullanışlı, güvenli ve dayanıklı modeller çıkarmaktadır. 130 beygir gücüne sahip traktörleri ile birlikte yüksek performanslı traktör üretimine de başlamış olan marka dünya genelinde çiftçilerin tercih ettikleri bir marka olmaktadır. Özellikle sürüş esnasında sürüşü kolaylaştıran etmenlerin de modellerine eklenmesi ile birlikte son derece dayanıklı, kullanışlı ve sürdürülebilir modeller üretmektedir.

New Holland

new holland traktör

Türkiye’de en çok satılan traktör markaları ve En İyi traktor markaları başında gelen New Holland dünya çapında kendisine yer bulan bir markadır. Sadece traktör değil biçerdöver, balya makineleri, hasat makineleri, tohum ekme ve gübreleme ekipmanları gibi zirai alanda pek çok ürün üretimi yapan New Holland gelişmiş teknolojisi ile birlikte dünya genelinde tercih edilir bir marka olmayı sürdürmektedir. 1895 yılında ABD’de kurulmuş olan marka 1991 yılında İtalyan otomotiv devi Fiat tarafından satın alınmıştır ve faaliyetlerine günümüzde Fiat bünyesinde devam etmektedir. Küresel olarak geniş bir ağa ve fabrikalara sahiptir. Tarımın yaygın olarak yapıldığı yerlerde fabrikalar ya da ortaklıklar kurarak ağını genişletmektedir. Firma ürünleri, tasarımları ve yenilikçi özellikleri ile birlikte özellikle son yıllarda pek çok ödül almış olup çiftçiler tarafından da popüler bir markadır. Dayanıklı ürünleri ve traktörleri ile birlikte tercih edilmektedir. Son model traktörlerinde bulunan ABS süper yönlendirme sistemleri, opti fan sistemleri ve özel geliştirilmiş ürünler ile birlikte tercih edilebilir olmayı sürdürmektedir. Marka bünyesinde çeşitli çekiş güçlerine sahip pek çok traktör modeli bulunmaktadır.

John Deere

en çok satılan traktör markaları

Eski traktör markaları arasında yer alan John Deere tarım aletleri ve traktör üretiminde dünya çapında bir markadır. Özellikle yeşil rengi ile kendisini hemen belli eden marka ürünleri geniş ürün yelpazesine sahiptir. Traktörler konusunda gelişmiş teknolojik özellikleri ile birlikte kurulduğu 1800’lü yıllardan itibaren her zaman zirai alandaki ihtiyaçlara doğru yanıtlar vermeyi amaçlamıştır. Özellikle çok güçlü performansa sahip olan 9630T gibi paletli traktör tasarımları sayesinde de en zorlu koşullarda bile rahat bir şekilde traktör kullanmayı ve tarım yapmayı mümkün hale getirmiştir. Marka traktör ve ekipmanları arasında sürekli güncellenen ürünleri ile birlikte dünyanın önde gelen firması olmayı sürdürmektedir.

Traktör Seçilirken Neye Dikkat Edilmeli?

Gerek yabancı gerekse yerli üretim traktör markaları arasında seçim yaparken belirli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Üretilen her traktörün kullanım alanı kapsamında en iyi performansı göstermesi beklenir ancak traktör seçiminde yanlış karar verilirse hangi marka traktör daha iyi sorusu da doğru şekilde yanıtlanmayacaktır. Traktör alırken dikkat edilecek ilk nokta teknik aksam ve sürüş dinamikleridir. Özellikle motor gücü ve yapısına dikkat edilmelidir. Temel olarak bir traktör için en üst düzeyde motor gücü üretilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yüksek tork ve güçlü hidrolik sisteminin de olması gerekir. Her an değişebilecek yük koşulları için de çekme hassasiyeti yüksek olmalı ve tarla sürme ya da hasat zamanında da derinlik, yükseklik, düşme oranı ve kayma gibi durumlara en iyi şekilde yanıt vermesi gerekmektedir.

En çok satılan traktör markaları temel alındığında genelde kullanıcıların bu özellikleri temel aldığı görülmektedir. Fakat aynı markada bile birden fazla model bulunduğu için ihtiyacı en doğru şekilde giderecek olan modellere öncelik verilmesi gerekmektedir. Başka bir deyişle traktörün yapılacak tarım kapsamında seçilmesi ve her işlem için kullanılmaması gerekmektedir. Eğer kapasitesinden yüksek işlerde kullanılması seçilirse bu durumda model ihtiyaca doğru yanıt veremeyecek ve kullanım ömrü açısından da kısıtlanmış olacaktır. Bazı modellerde özellikle son modellerde kullanıcının rahatı için klima, toz almayan kabin, soğutucu ya da ısıtıcı gibi özellikler de bulunmaktadır. En İyi traktor markaları Traktör markaları listesi temel alınarak doğru traktöre karar verebilirsiniz.